(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Babiččina houbová polévka-lepší není
Potřebné ingredience
Sušené hřiby a namočené ve vodě,máslo,hl.mouku,kmín,bujon,,brambory,voda,mrkev.Hříbečků dávám hodně
Postup přípravy
Na másle si osmahnu na kostky nakrájené brambory,kmín,nahrubo nastoruhanou mrkev, přidám namočené hřibky i s vodu,bujon a vařím vše doměkka.Udělám si zasmažku s másla a mouky a polevku zahustím.Užasná rychlá polévka!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janinako
(upraveno)
7. 2. 2013, 20:41
Tak tu musím zkusit. Já vařím "bílou" houbovou polévku. Do hrnce naliji mléko, zahřeju do toto dám balíček udušeným mraženývch hub, osolím, opepřím, přidám trochu mletého kmínu a když se uvede do varu, přidám rozšlehané cdelé vajíčko. Potom zahustím ( buď hl.moukou nebo solamylem). Tuto houbovku milujeme - vařila ji moje maminka i babička.Pokud podáváme jako samostatný pokrm, na talíř přidám na konstky nakrájené brambory a kousek másla.

nahlásit

Kornelie
(upraveno)
5. 3. 2013, 17:55
@janinako
ta bude taky užasnááááááááá jen já mám problém s mraženýma houbama ale když tam dám sušené bude to to samé že jo?!děkuji moc za receptík, jinak ty klasiky jsou nejlepší





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
6. 2. 2013, 11:15
Dělám obdobně, jen na závěr ještě přidám majoránku a prolisovaný stroužek česneku.
nahlásit

Kornelie
(upraveno)
7. 2. 2013, 20:15
@
hmmm

nahlásit
jablcko111
(upraveno)
5. 2. 2013, 12:20
hubová polievka je dobrá aj bez bujónu. bujón by som nedávala, huby sú dosť aromatické a bujón - zbytočná chémia. inak super , takúto robievam aj ja.
nahlásit

Kornelie
(upraveno)
6. 2. 2013, 9:09
@jablcko111
děkujemeeeeee, jinak ta chemie je všude kolem nás a bohužel sem tam ve formě bujonu už nám neuškodí

nahlásit

lidare
(upraveno)
5. 2. 2013, 12:15



nahlásit

Kornelie
(upraveno)
6. 2. 2013, 9:10
@lidare
jsme na stejné vlně








nahlásit
evinka12
(upraveno)
5. 2. 2013, 12:00
Právě dovařeno, je opravdu vynikající, určitě budeme dělat častěji. Děkuji za recept.



nahlásit

Kornelie
(upraveno)
6. 2. 2013, 9:11
@evinka12
Evičko není zač, je to dědictví tento recept, milujeme jí celá rodina a předává se dál mezi známé a kamarády- kdo ji ochutná -propadá její chuti
děkuji ještě jednou za pochvalu






nahlásit

kato1
(upraveno)
5. 1. 2012, 13:30
Uz jdu na to
Dekuji
za receptik


nahlásit

Kornelie
(upraveno)
5. 1. 2012, 21:31
@kato1
ať chutná, Krásný Nový rok


nahlásit